HONDENFEDERATIE V.O.E. VZW

Een eerste noodzaak in de opvoeding van onze hond, is “Gehoorzaamheid”. Het is dan ook van fundamenteel belang onze trouwe viervoeter een degelijk en consequent lesprogramma aan te leren.

Heel wat instellingen en hondenscholen bieden de liefhebbers een ruim gamma aan van puppy tot ervaren gevorderden. Het doel van dit programma is de liefhebber en alle hondeneigenaars aan te zetten om hun hond aan een geleidelijke hondvriendelijke africhting te onderwerpen met als basis de gehoorzaamheid.GEHOORZAAMHEID

Het feit dat de hond bij dergelijke vorm van africhting in contact komt met andere honden en vreemde mensen, zal hij meer het zelfvertrouwen krijgen. Door de verworven kalmte en gehoorzaamheid en verder door zijn onberispelijk gedrag in gezelschap, zal hij zijn eigenaar allerlei onaangenaamheden besparen, wat er toe zal bijdragen dat zijn kansen op slagen behoorlijk kunnen verbeteren. Het zal zijn loopbaan als hond zeker niet schaden maar een grote vooruitgang zijn in het socialiseren in deze drukke maatschappij waarin we leven.

De “Gehoorzaamheid” programma’s kunnen naar eigen believen worden doorgevoerd, al naar gelang de graad van perfectie die wordt nagestreefd. Zo kunnen de liefhebbers en hun trouwe viervoeter deelnemen aan wedstrijden. Zo onderscheiden we binnen deze discipline drie competitieve programma’s met name “Beginners” – “Gevorderden” – “Ereklasse”.

Door deze drie programma’s in competitie te brengen in de vorm van wedstrijden, kan er onderling gemeten en gestreefd worden naar het hoogste schavotje. Maar is tevens de kans om de toeschouwers te laten zien dat Gehoorzaamheid bijbrengen een fundamenteel belang is in de opvoeding van onze hond zowel in zijn doen, laten en kunnen.

Het zou voor iedere nieuwe hondeneigenaar een stimulans moeten zijn en hem ertoe aanzetten, zijn hond hetzelfde bij te brengen.

WEDSTRIJD REGLEMENT