HONDENFEDERATIE V.O.E. VZW

Dogdance is een vorm van hondensport die ontstaan is uit de heelwork to music en die zich snel over de wereld verspreidt. Dogdance is dansen met je hond op de maat van de muziek, vergelijkbaar met de kür op muziek zoals we die bij dressuurpaarden kennen. De hond en natuurlijk ook de handler moeten op het ritme van muziek een samenspel van oefeningen laten zien, waar in freestyle het artistieke gedeelte bijna evenwaardig is als het technische gedeelte en bij heelwork to music de afwerking en de verfijning van de oefeningen primeren, het meer gedisciplineerde.
DOGDANCE

Het op elkaar ingespeeld zijn van handler en hond met een natuurlijke uitstraling. Een belangrijk punt waar bij de handler met zijn kleding inspeelt wat hij/zij laat zien.

Het is een ontspannende tak van de hondensport waarbij niet vergeten moet worden dat het meer is dan alleen het aanleren van oefeningen. Je merkt in deze tak van de hondensport dat je veel meer contact met je hond krijgt, je band met je hond wordt versterkt en samen wordt je een team dat op elkaar leert inspelen. Leren is voor de hond tijdens deze sport geen verplichting, maar een uitdaging en plezier.


Dogdance is geschikt voor iedereen en alle honden. Het gaat er voornamelijk om dat u en uw hond plezier hebben. U zult zien dat u en uw hond een team worden.